Method of Formation of Parallel Algorithm of Identification of Dynamic Process
Сборник статей XII конференции "Фундаментальные и прикладные исследования, разработка и применение высоких технологий в промышленности". Т.2 2011
Genādijs Burovs

Tiek apskatīta paralēlu algoritmu izveides problēma tehnisku objektu identifikācijai. Praktiskā realizācija tiek paredzēta lidojumu informācijas apstrādei jaunu lidmašīnu izmēģinājumu lidojumos borta aparatūras diagnosticēšanai. Tā kā informācijas apjoms ir liels, bet izmēģinājuma režīma laiks ir mazs, rodas algoritmu ātrdarbības problēma. To tiek piedāvāts atrisināt sadalot identifikācijas uzdevumu atsevišķos autonomos fragmentos, kas var tikt risināti uz paralēliem procesoriem. Paralēlo algoritmu formēšanas metode tiek apskatīta izmantojot diferenciālvienādojumu sistēmas, kuri sastāda identifikācijas uzdevumu pamata daļu. Šīm vajadzībām algoritms tiek attēlots simboliska kombinatorā modeļa veidā, aprakstot to ar grafa palīdzību kā koku ar zariem. Ir pierādīts, ka tas ļauj uzlabot skaitļošanas stabilitāti un palielināt tehniskā objekta parametru novērtējuma precizitāti.


Keywords
– identification, identification model, stochastic model, mapping operator, numerical stability, singularity

Burovs, G. Method of Formation of Parallel Algorithm of Identification of Dynamic Process. In: Сборник статей XII конференции "Фундаментальные и прикладные исследования, разработка и применение высоких технологий в промышленности". Т.2, Russia, Санкт-Петербург, 8-12 December, 2011. Санкт-Петербург: Издательство политехнического института, 2011, pp.39-43.

Publication language
Russian (ru)
The Scientific Library of the Riga Technical University.
E-mail: uzzinas@rtu.lv; Phone: +371 28399196