Siltumizolējošo krāsu tehniski ekonomiskie aspekti ēku un būvju energoefektivitātes paaugstināšanai
Būvuzņēmējdarbība un nekustamā īpašuma attīstība : Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūta zinātniskie raksti. 1.sēj. 2011
Antons Bogdanovs, Ineta Geipele

Viena no visaktuālākajām vides problēmām Eiropas Savienībā (ES) un arī pasaulē ir klimata pārmaiņas, ko izraisa siltumnīcefektu izraisošo gāzu lielais emisiju apjoms. Papasaulē nepārtraukti pieaug arī primāro energoresursu patēriņš, kas šobrīd Latvijā un daudzās citās pasaules valstīs ir dabasgāze vai nafta. Tādēļ vēl viena Eiropas un pasaules mēroga problēma ir energoresursu pieejamība. Un, ņemot vērā, ka šie resursi ir pieejami tikai dažās pasaules valstīs, Eiropa un Latvija saskaras arī ar energoapgādes drošības problēmu. Vietējā līmenī par klimata pārmaiņām jūtamākas ir ekonomiskās problēmas, kad, arvien vairāk pieaugot maksājumiem par patērēto siltumenerģiju, iedzīvotājiem kļūst arvien grūtāk šīs izmaksas segt. Rakstā ir aprakstīta autora piedāvātā siltumizolācijas metode. Pārbaudot to efektivitāti, rakstā tiek salīdzinātas divas siltumizolācijas tehnoloģijas.


Atslēgas vārdi
energy efficiency, heat-insulating paint, energy certification

Bogdanovs, A., Geipele, I. Siltumizolējošo krāsu tehniski ekonomiskie aspekti ēku un būvju energoefektivitātes paaugstināšanai. No: Būvuzņēmējdarbība un nekustamā īpašuma attīstība : Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma ekonomikas institūta zinātniskie raksti. 1.sēj. Rīga: RTU Izdevniecība, 2011, 23.-28.lpp. ISSN 2243-6030.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196