Nekustamā īpašuma tirgus attīstība un globālie izaicinājumi
Apvienotais Pasaules latviešu zinātnieku 3. kongress un Letonikas 4. kongress: Ekonomika un vadībzinātnes: referātu kopsavilkumu krājums 2011
Jānis Vanags

Daudzos ilgtspējīgas attīstības pētījumos un politiskajos dokumentos pārāk liela uzmanība tiek veltīta vides aizsardzības un ekoloģiskā līdzsvara nodrošināšanas problēmām, kas veidojas kā nesaprātīgas ekonomiskās izaugsmes sekas. Bet ilgtspējīgas attīstības nepieciešamības cēlonis ir cieši saistīts ar ekonomiskās attīstības kvantitatīvu un kvalitatīvu stabilitāti. Tās pamatā ir ekonomiskajā attīstībā iesaistīto pušu interešu harmonizācija, kura balstās uz patērēto dabas atjaunojamo resursu bioloģiskās kapacitātes saglabāšanu, no vienas puses. Bet no otras puses attīstības stabilitātes saglabāšanā nepieciešams saglabāt preču un naudas plūsmu atbilstību, kurā liela nozīme ir saimnieciskās darbības procesiem, kas notiek nekustamo preču tirgū un citos saimnieciskās darbības sektoros ekonomiskās sistēmas ietvaros.


Atslēgas vārdi
sustainable development, price increase, creditworthiness

Vanags, J. Nekustamā īpašuma tirgus attīstība un globālie izaicinājumi. No: Apvienotais Pasaules latviešu zinātnieku 3. kongress un Letonikas 4. kongress: Ekonomika un vadībzinātnes: referātu kopsavilkumu krājums, Latvija, Rīga, 24.-27. oktobris, 2011. Rīga: SIA Biznesa kompetences centrs, 2011, 16.-17.lpp. ISBN 9789934814310.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196