Būvniecības ilgtspējīga attīstība: konceptuālais modelis un situācijas Latvijā analīze
Ekonomika un vadībzinātnes : referātu kopsavilkumu krājums : Apvienotais Pasaules latviešu zinātnieku 3. kongress un Letonikas 4. kongress 2011
Georgs Mote, Jānis Vanags

Vides aizsardzības un dabas resursu atjaunoties spējas saglabāšanas nolūkā tiek aktualizēta t.s. „ilgtspējīgas attīstības” koncepcija. Tās ietvaros pastiprināta uzmanība tiek veltīta ne tikai dažādu preču ražošanas un transporta sistēmas negatīvās ietekmes samazināšanai uz apkārtējo vidi, bet arī preču un pakalpojumu patēriņa optimizācijai, sabiedrības rīcībā esošo resursu efektivitātes paaugstināšanai gan uzņēmuma, gan valsts tautsaimniecības līmenī. Šajā pasākumu kompleksā nozīmīga vieta ir ilgtspējīgai būvniecībai un ilgtspējīgām būvēm.


Atslēgas vārdi
sustainable development, economic, efficiency

Mote, G., Vanags, J. Būvniecības ilgtspējīga attīstība: konceptuālais modelis un situācijas Latvijā analīze. No: Ekonomika un vadībzinātnes : referātu kopsavilkumu krājums : Apvienotais Pasaules latviešu zinātnieku 3. kongress un Letonikas 4. kongress, Latvija, Rīga, 24.-27. oktobris, 2011. Rīga: SIA Biznesa kompetences centrs, 2011, 64.-65.lpp. ISBN 9789934814310.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196