Jūras kuģu konstrukciju un ierīču korozijas bojājumu īpatnības
Apvienotais pasaules latviešu zinātnieku III kongress un Letonikas IV kongress: sekcija "Tehniskās zinātnes”: tēžu krājums 2011
Gints Rijkuris, Aleksandrs Urbahs

Korozijas radīto zaudējumu analīze ir nopietns ieguldījums Latvijas un Eiropas tautsaimniecības līmenī. Kuģu konstrukciju un ierīču korozija ieņem svarīgu vietu kopējos korozijas zaudējumos, tāpēc tas ir pamats tālākiem pētījumiem un izstrādājumiem aizsardzības no korozijas jomā, nodrošinot kuģu būves uzņēmumus ar nepieciešamiem materiāliem un līdzekļiem kuģu aizsardzībai no korozijas. Rakstā tiek dots neliels ieskats kuģu konstrukciju un ierīču korozijā, ko plānots izvērst padziļinātā pētījumā par kuģa detaļu un mezglu korozijas bojājumiem un to pārklājumu iespējām.


Atslēgas vārdi
corrosion, ship structures, losses, corrosion prevention

Rijkuris, G., Urbahs, A. Jūras kuģu konstrukciju un ierīču korozijas bojājumu īpatnības. No: Apvienotais pasaules latviešu zinātnieku III kongress un Letonikas IV kongress: sekcija "Tehniskās zinātnes”: tēžu krājums, Latvija, Rīga, 24.-27. oktobris, 2011. Rīga: RTU Izdevniecība, 2011, 219.-219.lpp. ISBN 978-9934-10-227-1.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196