Apvienotās energosistēmas stabilitātes novērtēšanas modeļi ar reālo slodzes raksturlīkņu ietekmes ievērošanu
2013
Eduards Antonovs

Aizstāvēšana
29.04.2013. 15:00, Enerģētikas un Elektrotehnikas fakultātē, Kronvalda bulvārī 1, 117 telpā.

Zinātniskais vadītājs
Inga Zicmane, Georgi Georgiev

Recenzenti
Kārlis Briņķis, Irina Oļeinikova, Arturas Klementavicius

Promocijas darbs ir veltīts lielu energosistēmu stabilitātes izpētes jautājumam. Darbā ir analizēta un pielietota klasiskā elektroenerģētiskās sistēmas shēmas vienkāršošanas metode ar slodzes mezglu izslēgšanu, kas balstās uz lineārām pārveidošanām, izmantojot Žordāna izslēgšanas metodi. Ņemot vērā klasiskās metodes varianta nepiemērotību reālās slodzes ievērošanai, tiek piedāvāta jauna metodika, kas papildina minēto metodi un ļauj izslēgt mezglus ar nelineārām slodzēm, kas ir atkarīgas no sprieguma un frekvences un attēlotas ar to statiskām un dinamiskām raksturlīknēm. Jaunās metodikas aprobācija tika veikta uz Baltijas valstu energosistēmas„elektroenerģētiskā gredzena „БРЭЛЛ” ” modeļa piemēra, kas ietilpst IPS/UPS sinhronās zonas sastāvā. Uz sākotnējā un iegūtā vienkāršotā energosistēmas modeļa piemēra tika modelēti un apskatīti pārejas procesi ar dažādu smaguma pakāpi, kā arī veikta iegūto rezultātu salīdzinoša analīze. Promocijas darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, tas satur ievadu, 5 nodaļas, secinājumus, literatūras sarakstu un 1 pielikumu. Kopējais darba apjoms sastāda 173 datorsalikuma lappuses, ietverot 68 attēlus un 71 tabulas. Literatūras sarakstā norādītas atsauces uz 94 avotiem.


Atslēgas vārdi
algorithm;load modelling; aggregated load area; aggregate load; dynamic load characteristic; Jordan elimination; steady state; transient process; stability; complex network; network reduction

Antonovs, Eduards. Apvienotās energosistēmas stabilitātes novērtēšanas modeļi ar reālo slodzes raksturlīkņu ietekmes ievērošanu. Promocijas darbs. Rīga: [RTU], 2013. 173 lpp.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196