Kokvilnas/poliestera drānas apdares pētījumi un tehnoloģijas izstrāde
2014
Anna Borisova

Aizstāvēšana
03.06.2014. 14:30, Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē, Paula Valdena ielā 3, 272. auditorijā

Zinātniskais vadītājs
Skaidrīte Reihmane

Recenzenti
Ausma Viļumsone, Jurijs Ozoliņš, Guntis Strazds

Promocijas darbs veltīts dabiskās celulozes šķiedras/poliesteris drānas krāsošanas tehnoloģijas pētījumiem ar vienu krāsvielas klasi, tajos izmantojot komerciāli pieejamus substrātus un dispersijas krāsvielu, akcentējot uzmanību uz tehnoloģisko faktoru izpēti (drānu pirmapstrāde, krāsošanas vannu sastāvi, komerciālo tekstilpalīgvielu salīdzināšana u.c.) tehnoloģiskā procesa piedāvājumam. Darbā iegūtie rezultāti atspoguļo vienu no problēmas risinājuma iespējām, kura vērsta uz mazizpētītu ķimikāliju un to kombināciju pielietojumu krāsošanas tehnoloģiskajā procesā, un vērsti uz praktisko pielietojumu, balstoties uz zinātnisko pieeju un eksperimentālo darbu, kas ļauj novērtēt un analizēt pētāmo mainīgo parametru savstarpējo saistību. Promocijas darbs izstrādāts Rīgas Tehniskās Universitātes Polimērmateriālu institūtā. Promocijas darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms 150 lpp. Tas satur ievadu, 3 daļas (literatūras apskatu, metodisko daļu, eksperimentālo daļu ar rezultātu apkopojumu un izvērtējumu) un secinājumus. Darbā ietverti 87 attēli, 23 tabulas, literatūras sarakstā izmantoti 143 informācijas avoti. Promocijas darbam pievienoti 3 pielikumi.


Atslēgas vārdi
Cotton, polyester, pre-treatment, dyeing

Borisova, Anna. Kokvilnas/poliestera drānas apdares pētījumi un tehnoloģijas izstrāde. Promocijas darbs. Rīga: [RTU], 2014. 150 lpp.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196