Nekustamā īpašuma pārvaldības politikas attīstības tendences Latvijā
55th Riga Technical University Conference SCEE’2014 "Scientific Conference on Economics and Entrepreneurship": Proceedings 2014
Baiba Pļaviņa, Ineta Geipele

Latvijas politikas pamatvirzieni ir dalība Eiropas Savienībā (ES) un līdz ar to arī tiekšanās pēc Eiropas standartiem, tai skaitā mājokļu jomā. Dzīvojamo māju pārvaldīšanas nozare skar visus sabiedrības līmeņus, sākot no valsts un beidzot ar indivīdu, un tai ir ne tikai ekonomisks saturs, bet mājoklim un tā pārvaldīšanai ir arī sociāls raksturs. Dzīvojamo māju pārvaldīšana vienmēr būs aktuāla joma, jo tā skar iedzīvotāju pamatvajadzību apmierināšanu un ar mājokli saistītie pakalpojumi. Komunālie pakalpojumi ir pirmā nepieciešamības prece, kurai ir jābūt pieejamai visiem sabiedrības slāņiem. Privatizācija, denacionalizācija, kredītu pieejamību, būvniecības bums, ekonomiska krīze - katrs no šiem pēdējo dekāžu notikumiem atstājis savu nospiedumu Latvijas dzīvojamo platību kvalitāte. Latvijas dzīvojamajām mājam ir ievērojams energoefektivitātes paaugstināšanas potenciāls, kura ietvaros var līdz divām reizēm samazināt mājokļu siltumenerģijas patēriņu un iedzīvotāju maksājumus par siltumenerģiju.


Atslēgas vārdi
cities, counties, housing policy, apartment building, renovation, sustainable development

Pļaviņa, B., Geipele, I. Nekustamā īpašuma pārvaldības politikas attīstības tendences Latvijā. No: 55th Riga Technical University Conference SCEE’2014 "Scientific Conference on Economics and Entrepreneurship": Proceedings, Latvija, Rīga, 14.-17. oktobris, 2014. Riga: Riga Technical University, 2014, 1.-2.lpp. ISBN . e-ISBN 978-9934-8275-2-5.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196