Bezvadu tīklu tehnoloģija uzdevumos un risinājumos
2015
Ernests Pētersons, Aleksandrs Umanskis

Mācību līdzeklis paredzēts telekomunikācijas inženierzinātņu studentiem, kas jau ir apguvuši priekšmetus „Datortīkli” un „Sakaru sistēmu pamati”. Mācību līdzeklī izklāstīti bezvadu tīkla kadru un freimu veidošanas principi, to sintakse un semantika, bezvadu staciju savietojamības process, fiziskā slāņa tehnoloģiju teorija, kā arī bezvadu tīklu tehnoloģijas fizikālo pamatu skaidrojums. Teorētisko materiālu papildina tipiskāko uzdevumu risinājuma piemēri un uzdevumi studentu patstāvīgajam darbam. Mācību līdzekļa pielikumā ir apkopoti visu uzdevumu detalizēti risinājumi. Šo mācību līdzekli no citiem atšķir lielais uzdevumu risinājumu īpatsvars. Tādējādi mācību līdzeklis kalpo kā tilts starp teorētisku mācību grāmatu un uzdevumu krājumu.


Atslēgas vārdi
Bezvadu tīkli, fiziskā slāņa tehnoloģiju teorija, 802.11 MAC freimu formāti, bezvadu staciju savietojamības process,802.11 bezvadu tīkla spektra paplašināšanas metodes

Pētersons, E., Umanskis, A. Bezvadu tīklu tehnoloģija uzdevumos un risinājumos. Rīga: RTU Izdevniecība, 2015. 132 lpp. ISBN 978-9934-10-642-2.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196