Vadāmā slodze un agregatora pakalpojumi Latvijā: uzmanību, gatavību, starts!
Enerģija un Pasaule 2017
Māris Kuņickis, Māris Balodis, Antans Sauļus Sauhats, Diāna Žalostība, Zane Broka, Kārlis Baltputnis, Jevgeņijs Kozadajevs, Dmitrijs Antonovs, Oļegs Linkevičs

Pirms gada žurnāla lappusēs (“Enerģija un Pasaule” Nr. 1 (96), 2016) jau vēstījām par projektu RealValue, kas Latvijā un vēl četrās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs tiek īstenots pētniecības un inovāciju programmas Apvārsnis 2020 ietvaros. Stāstījām par projektā izmantoto viedo elektrisko termoakumulācijas sildītāju uzbūvi un darbības principiem, to viedo vadību un potenciālajiem ieguvumiem visiem energosistēmas dalībniekiem. Patlaban ir pabeigta šo sildītāju uzstādīšana demonstrācijas objektos Latvijā, un drīzumā to darbība tiks pilnībā vadīta attālināti, izmantojot īpaši šim projektam izstrādāto agregatoru. Vairāk par to šajā rakstā.


Atslēgas vārdi
termoakumulācija; patēriņa vadība; viedās tehnoloģijas

Kuņickis, M., Balodis, M., Sauhats, A., Žalostība, D., Broka, Z., Baltputnis, K., Kozadajevs, J., Antonovs, D., Linkevičs, O. Vadāmā slodze un agregatora pakalpojumi Latvijā: uzmanību, gatavību, starts!. Enerģija un Pasaule, 2017, Nr.2, 33.-39.lpp. ISSN 1407-5911.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196