Matemātikas uzdevumu risināšana ar Mathematica 5
2009
Sarmīte Veģere, Inta Volodko, Andrejs Koliškins, Vladislavs Kremeņeckis

Mācību materiāls paredzēts tehnisko augstskolu studentiem, kuri apgūst augstākās matemātikas kursu. Materiālā ar piemēriem parādīts, kā ar datorprogrammas palīdzību ātri atrisināt uzdevumus, kādus parasti risina, apgūstot augstāko matemātiku. Šajā mācību materiālā iekļautas šādas augstākās matemātikas kursa tēmas- robežas, viena un vairāku argumentu funkciju diferenciālrēķini, vektoru algebra, lineārā algebra, analītiskā ģeometrija, kompleksie skaitļi, nenoteiktie, noteiktie, neīstie un vairākkārtīgie integrāļi, diferenciālvienādojumi, skaitļu un funkciju rindas, kā arī diskrētās matemātikas pamati. Izglāstīts arī datorprogrammas pielietojums grafisku objektu attēlošanai, izteiksmju pārveidošanai un dažādu vienādojumu un nevienādību risināšanai.


Atslēgas vārdi
Robežas, viena un vairāku argumentu funkciju diferenciālrēķini, vektoru algebra, lineārā algebra, analītiskā ģeometrija, kompleksie skaitļi, nenoteiktie, noteiktie, neīstie un vairākkārtīgie integrāļi, diferenciālvienādojumi, skaitļu un funkciju rindas, diskrētās matemātikas pamati.

Veģere, S., Volodko, I., Koliškins, A., Kremeņeckis, V. Matemātikas uzdevumu risināšana ar Mathematica 5. Rīga: RTU Izdevniecība, 2009. 225 lpp. ISBN 9789984321738.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196