Dzelzceļa transporta avārijas seku likvidēšanas darbu veikšanas algoritma pilnveidošana
Rīgas Tehniskās universitātes 62. studentu zinātniski tehniskā konference: sekcija "Tehnogēnās vides drošība": tēžu krājums 2022
Nikolajs Koptelovs, Vladimirs Jemeļjanovs

Notiekot dzelzceļa transporta avārijai, t. sk. avārijai ar bīstamām kravām, pirms iesākt tās seku likvidēšanu, darba vadītājam kopā ar iesaistītajiem dienestiem operatīvi jāizstrādā darba veikšanas plānu, kas galvenokārt tiek balstīts darbu vadītāja un vadošo speciālistu darba pieredzē un kompetencē. Šī darbu veikšanas plāna kvalitāte tieši ietekmē avārijas seku mazināšanu, līdz ar to mazinot draudus cilvēku dzīvībai un veselībai, nodrošinot negadījumā likvidēšanā iesaistīto darbinieku drošību, kā arī mazina vai nepieļauj vides piesārņojumu. Pētījuma mērķis ir pilnveidot negadījumu seku likvidēšanas veikšanas algoritmu, nosakot prioritātes, obligāto pasākumus un to veikšanas secību. Pētījumā raksturoti un analizēti negadījumu veidi, avāriju seku likvidēšanā iesaistītie dzelzceļa dienesti, izmantojamā tehnika, iekārtas un aprīkojums, normatīvie akti, kas reglamentē rīcības kārtību dzelzceļa transporta avārijās.


Atslēgas vārdi
algoritma pilnveidošana, avārija, bīstamas kravas, dzelzceļš, negadījumu seku likvidēšana
Hipersaite
https://ebooks.rtu.lv/wp-content/uploads/sites/32/2022/03/IEVF_DCAI_studentu_tezes_AV.pdf

Koptelovs, N., Jemeļjanovs, V. Dzelzceļa transporta avārijas seku likvidēšanas darbu veikšanas algoritma pilnveidošana. No: Rīgas Tehniskās universitātes 62. studentu zinātniski tehniskā konference: sekcija "Tehnogēnās vides drošība": tēžu krājums, Rīga, 16.-16. aprīlis, 2021. Rīga: RTU Izdevniecība, 2022, 9.-9.lpp. e-ISBN 978-9934-22-739-4.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196