Methodology for Assessing Long-Term Deformation Influence on Geopolymer Composite Microstructure
2023
Rihards Gailītis

Aizstāvēšana
10.11.2023. 14:15, Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātē, Ķīpsalas ielā 6A, 342. auditorijā.

Zinātniskais vadītājs
Andīna Sprince, Leonīds Pakrastiņš

Recenzenti
Sandris Ručevskis, Barbara Kucharczykova, Marek Hebda

Promocijas darbs veltīts metodoloģijas izstrādei ar šķiedrām stiegrotu un nestiegrotu ģeopolimēra kompozītmateriālu mikrostruktūras izpētei pēc šļūdes un rukuma īpašību noteikšanas spiedē, stiepē un trīs punktu liecē. Darbā testēti spiedē, stiepē un trīs punktu liecē ģeopolimēra kompozīti gan nestiegroti, gan ar tērauda, polivinilspirta, polipropilēna un oglekļa šķiedrām stiegroti paraugi. Šļūdes īpašības noteiktas lineārajā stadijā. Paraugiem rukuma deformācijas noteiktas vienlaikus ar šļūdes deformācijām. Mikrostruktūras analīzei sagatavoti un izmantoti pulētās virsmas paraugi, kas pētīti skenējošajā elektronu mikroskopā. Darba izstrādes gaitā iegūts viens nacionālais patents un iesniegts viens patenta pieteikums, kas atspoguļo mikrostruktūras izpētes metodes cementa kompozītiem un ilglaicīgo īpašību noteikšanai.


Atslēgas vārdi
Geopolymer composites, microstructure, long-term deformations
DOI
10.7250/9789934229756

Gailītis, Rihards. Methodology for Assessing Long-Term Deformation Influence on Geopolymer Composite Microstructure. Promocijas darbs. Rīga: [RTU], 2023. 168 lpp.

Publikācijas valoda
English (en)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196