Iedzīvotāju zināšanas par vides kvalitāti un ēku energoefektivitāti
Apvienotā Pasaules latviešu zinātnieku 3. kongresa un Letonikas 4. kongresa sekcijas "Vides kvalitāte Latvijā: esošais stāvoklis, izaicinājumi, risinājumi" referātu kopsavilkumu krājums 2011
Līga Žogla, Evita Garā, Véronique Gosselain

Apkārtējo vides kvalitāti un tās izmaiņas laika posmā nosaka iedzīvotāju zināšanu līmenis par vides jautājumiem kā, piemēram, ūdens un gaisa piesārņojums, atkritumu apsaimniekošana, lietderīga enerģijas izmantošana. Viena no svarīgākajām mūsdienu vides problēmām ir klimata pārmaiņas, ko būtiski ietekmē efektīva energoresursu izmantošana un apsaimniekošana. Laika posmā no 2009.gada jūnija līdz 2010.gada jūnijam Latvijā tika veiktas 24 padziļinātas intervijas ar privātmāju (6) un dzīvokļu (18) īpašniekiem no dažādām Latvijas pilsētām. Interviju laikā, iedzīvotājiem tika uzdoti dažādi jautājumi saistībā ar faktoriem, kas ietekmē energoefektivitātes pasākumu realizēšanu mājokļos. Tāpat tika uzdoti jautājumi saistībā ar vides kvalitāti, uzlabošanas pasākumiem un klimata pārmaiņām.


Atslēgas vārdi
iedzīvotāji, intrevijas, ēku energoefektivitāte, vides kvalitāte

Žogla, L., Garā, E., Gosselain, V. Iedzīvotāju zināšanas par vides kvalitāti un ēku energoefektivitāti . No: Apvienotā Pasaules latviešu zinātnieku 3. kongresa un Letonikas 4. kongresa sekcijas "Vides kvalitāte Latvijā: esošais stāvoklis, izaicinājumi, risinājumi" referātu kopsavilkumu krājums, Latvija, Rīga, 24.-27. oktobris, 2011. Rīga: RTU Izdevniecība, 2011, 71.-72.lpp. ISBN 978-9934-10-224-0.

Publikācijas valoda
Latvian (lv)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196