Research on Impulse Radio's Feasibility for Wireless Sensor Network and Development of New Compatible Architecture
2016
Kamran Ayub

Aizstāvēšana
21.12.2016. 14:30, Rīgas Tehniskās universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē, Sētas ielā 1, 202. auditorijā.

Zinātniskais vadītājs
Valerijs Zagurskis

Recenzenti
Leonīds Novickis, Aleksandrs Grakovskis, Husrev Taha Sencar

Galvenais pētījuma mērķis ir izstrādāt elastīgu, integrētu platjoslas (Ultra-wide band –UWB) bezvadu sensoru tīklu (Wireless Sensor Networks – WSN) arhitektūru, ko var efektīvi izmantot visu veidu WSN tipa tīklos. Nesenākajos pētījumos tika novērots, ka lielākās WSN problēmas ir saistītas ar fizikālo un datu posma slāni. Vides piekļuves vadības (Media Access Control – MAC) savietojamība ar fiziskālo slāni un zemu virstēriņu datu apmaiņa ir WSN pamats. Šie apsvērumi ir izmantoti kā pētījuma sākuma nosacījumi. Promocijas darbs ir par vispusīgu un elastīgu ietvara izstrādi, kas var būt izmantojams gan mazos, gan blīvos tīklos. Pētījums pamatā orientēts uz diviem apgabaliem – MAC arhitektūru un fizikālā slāņa veidošanu. Pētījumā ir izmantota «Agile» izstrādes metodika, kurā visas pētījumu tēmas ir sadalītas atsevišķos posmos (sprintos), un katrs no tiem ir risināts atsevišķi, un pēc tam visi jautājumi ir pārbaudīti kopumā. Pētījuma beigās izstrādātā arhitektūra ir izmantota aparatūras platformā «WBAN SMART Incubator» projektā. Šis ir piecus gadus ilgs projekts, kurā pierādīts, ka UWB ir praktiskākais bezvadu sensora tīklu risinājums.


Atslēgas vārdi
SMART, Wireless Sensor Networks – WSN, Ultra-Wide Band

Ayub, Kamran. Research on Impulse Radio's Feasibility for Wireless Sensor Network and Development of New Compatible Architecture. Promocijas darbs. Rīga: [RTU], 2016. 149 lpp.

Publikācijas valoda
English (en)
RTU Zinātniskā bibliotēka.
E-pasts: uzzinas@rtu.lv; Tālr: +371 28399196